STT

Pe­rus­suo­ma­lais­ten kan­na­tus jat­kaa las­ku­aan. Hel­sin­gin Sa­no­mien tuo­reen gal­lu­pin mu­kaan puo­lu­een kan­na­tus on las­ke­nut kuu­kau­den ta­kai­ses­ta 1,3 pro­sent­tiyk­sik­köä 14,9 pro­sent­tiin.

Myös SDP:n kan­na­tus on las­ke­nut, mut­ta puo­lue pi­tää edel­leen paik­kan­sa suo­si­tuim­pa­na puo­lu­ee­na. SDP:tä ää­nes­täi­si nyt 21,2 pro­sent­tia ky­se­lyyn vas­tan­neis­ta, kun edel­li­ses­sä mit­tauk­ses­sa luku oli 1,5 pro­sent­tiyk­sik­köä kor­ke­am­pi. Ko­koo­mus on toi­sek­si suo­si­tuin 20 pro­sen­tin kan­na­tuk­sel­laan.

Pää­mi­nis­te­ri­puo­lu­een suo­sio on py­sy­nyt HS:n gal­lu­peis­sa va­kaa­na vii­me kuu­kau­det. Kes­kus­tan kan­na­tus py­syi lä­hes en­nal­laan 12 pro­sen­tin tun­tu­mas­sa.

Sekä Va­sem­mis­to­lii­ton et­tä RKP:n kan­na­tus puo­les­taan oli nou­sus­sa. RKP:n suo­sio kas­voi 1,1 ja va­sem­mis­to­lii­ton 0,9 pro­sent­tiyk­sik­köä. Va­sem­mis­toa ää­nes­täi­si nyt 9,9 pro­sent­tia vas­taa­jis­ta ja RKP:tä 4,5 pro­sent­tia. Vih­rei­den kan­na­tus oli nous­sut 0,6 pro­sent­tiyk­sik­köä 8,4 pro­sent­tiin.

Tut­ki­muk­sen to­teut­ti Ve­ri­an ja sii­hen haas­ta­tel­tiin yli 2 400 ih­mis­tä. Vir­he­mar­gi­naa­li on noin 2,0 pro­sent­tiyk­sik­köä suun­taan­sa suu­rim­pien puo­lu­ei­den koh­dal­la.