Nina Tör­nudd / STT

Ter­veys­pal­ve­lu­a­lan työ­eh­to­so­pi­mus­neu­vot­te­luis­sa on an­net­tu lak­ko­va­roi­tus. Työn­te­ki­jä­puol­ta neu­vot­te­luis­sa edus­ta­va Sote ry eli Tehy, Su­per ja Er­to on an­ta­nut kes­keis­ten alan yri­tys­ten ku­van­ta­mis­ta kos­ke­van lak­ko­va­roi­tuk­sen.

Yh­den päi­vän mit­tai­nen lak­ko on 28. tou­ko­kuu­ta, el­lei so­pua syn­ny sitä en­nen. Lak­ko kos­kee ku­van­ta­mis­ta Me­hi­läi­ses­sä, Ter­veys­ta­los­sa, Pih­la­ja­lin­nas­sa ja Syn­la­bis­sa.

Val­ta­kun­nan­so­vit­te­li­jan toi­mis­to ker­too, et­tä kiis­tan so­vit­te­lu al­kaa tiis­tai­na aa­mu­yh­dek­säl­tä.

Ter­veys­pal­ve­lu­a­lan työ­eh­to­so­pi­mus päät­tyi vap­pu­aat­to­na, ja neu­vot­te­lu­ja on sen jäl­keen jat­ket­tu so­pi­muk­set­to­mas­sa ti­las­sa.

Työ­nan­ta­ja­puol­ta edus­ta­va Hy­vin­voin­ti­a­la HALI pi­tää lak­ko­va­roi­tus­ta va­li­tet­ta­va­na.

– Neu­vot­te­luis­sa on kes­kus­tel­tu rei­lus­ta ja ta­sa­pai­noi­ses­ta so­pi­muk­ses­ta, joka si­säl­täi­si eri­lai­sia pal­kan­ko­ro­tu­se­le­ment­te­jä ja hy­viä muu­tok­sia työ­eh­to­so­pi­muk­sen si­säl­töön. Näis­tä asi­ois­ta jat­kam­me kes­kus­te­lua so­vit­te­li­jan luo­na, sa­noo HA­LIn työ­mark­ki­na­joh­ta­ja Kati Vir­ta­nen tie­dot­tees­sa.

Ter­veys­pal­ve­lu­a­lan työ­eh­to­so­pi­muk­sen pii­ris­sä on noin 25 000 työn­te­ki­jää, jot­ka työs­ken­te­le­vät yk­si­tyi­sel­lä ter­veys­pal­ve­lu­a­lal­la sai­raa­lois­sa, lää­kä­ri- ja työ­ter­vey­sa­se­mil­la, la­bo­ra­to­ri­ois­sa, kun­tou­tus­lai­tok­sis­sa tai ve­ri­pal­ve­lus­sa.

Kiis­tas­sa on kyse en­nen kaik­kea pal­kan­ko­ro­tus­ten ta­sos­ta. Sote ry:n mu­kaan työ­nan­ta­ja­puo­len tar­jous on kes­tä­mät­tö­män ma­ta­la.

– Työ­nan­ta­jan palk­ka­e­si­tys alit­taa jopa EK:n ylei­sen lin­jan. Em­me voi sitä hy­väk­syä, sa­noo Te­hyn neu­vot­te­lu­pääl­lik­kö Vap­pu Ok­ke­ri tie­dot­tees­sa.

Kun hal­li­tus ha­lu­aa kas­vat­taa yk­si­tyis­ten ter­veys­pal­ve­lu­jen osuut­ta, on vaa­ra, et­tä yk­si­tyi­sen ter­veys­pal­ve­lu­a­lan ma­ta­las­ta palk­ka­ta­sos­ta tu­lee pe­rus­tee­ton kil­pai­lu­e­tu, Ok­ke­ri va­roit­taa.

Sote ry:ssä kat­so­taan, et­tä kor­ke­am­pia pal­kan­ko­ro­tuk­sia tar­vi­taan, kos­ka ter­veys­pal­ve­lu­a­lal­la tau­luk­ko­pal­kat laa­haa­vat huo­mat­ta­vas­ti al­le jul­ki­sen puo­len sote-so­pi­muk­sen vä­him­mäis­palk­ko­jen. Palk­ka­e­rot ovat en­ti­ses­tään kas­va­neet sen jäl­keen kun jul­ki­sen puo­len sote-so­pi­muk­sen palk­kaus­jär­jes­tel­män uu­dis­tus al­koi hel­mi­kuus­sa.

Sote ry:n jä­sen­liit­to­jen mu­kaan esi­mer­kik­si Me­hi­läi­nen Län­si-Poh­jas­sa teh­tä­vä­koh­tai­set pal­kat ovat kai­kis­sa teh­tä­vis­sä, ku­ten te­ho­hoi­dos­sa, akuut­ti­o­sas­tol­la ja syn­ny­tys­sa­lis­sa, 200–350 eu­roa pie­nem­mät kuin La­pin hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­la. Me­hi­läi­nen Län­si-Poh­jas­sa sai­raan­hoi­ta­jan tai kä­ti­lön palk­ka vas­taa La­pin hy­vin­voin­ti­a­lu­een lä­hi­hoi­ta­jan palk­kaa.

– Yk­si­tyi­sen ter­veys­pal­ve­lu­a­lan pal­kat on kor­jat­ta­va. Palk­ka­e­rot on kor­jat­ta­va hal­li­tul­la rat­kai­sul­la, em­me­kä odo­ta muu­tok­sen ta­pah­tu­van yh­des­sä yös­sä, to­te­aa Er­to ry:n jär­jes­tö­pääl­lik­kö Soi­le Linds­tedt tie­dot­tees­sa.