Karacat avasivat toisen ravintolan
Raumalle aukaistiin tammikuun 7. päivä uusi ruoka- ja lounaspaikka osoitteeseen Monnankatu 20. Paikka kantaa nimeä Ravintola Kenan Star 2. Ravintolan takana on sama kaksikko kuin torin varrella olevassa Ravintola Kenan Starissakin, eli Kenan ja Riikka Karaca.
– Meillä oli viime vuoden loppusyksystä Aki Jaloselle jotain asiaa. Hän pyysi meidät tänne. Hän alkoi esitellä näitä tiloja ja ehdotti niitä meille, Riikka kertoo.
Tiloissa on toiminut ennen muun muassa pubeja ja sittemmin pizzeria.
– Joten täällä oli kaikki koneet ja muut valmiina, eikä sen isompia remontteja tarvittu.
Nyt avattu ravintola on torin paikkaa isompi. Sisällä on reilu kolmekymmentä asiakaspaikkaa ja kesäisin on mahdollisuus ruokailla myös isolla terassilla.
Asiakkailta on tullut positiivista palautetta.
– On oltu mielissään, kun tännekin puolelle kaupunkia tulee ruokapaikkoja, Riikka toteaa.
Eli alueella on kilpailua, vaikka esimerkiksi Monnan Grilli onkin lyönyt luukut kiinni.
Karacat ovat kilpailuun kuitenkin tottuneet, sillä torin ympäristössä, missä siis sijaitsee ensimmäinen Kenan Star, ruokapaikkoja vasta riittääkin.
– Raumalla on tosi paljon lounaspaikkoja ja pizzerioita, Kenan sanoo.
– Kilpailussa ei ihan peruslounas enää menesty, näkee Riikka.
Kilpailuun Karacat vastaavat hyvällä ruoalla ja hyvillä tarjouksilla. Nyt on esimerkiksi normaalisti kympin maksava lounas ja kaikki normaalikokoiset pizzat ja kebabit tarjouksessa 8,50 euroa. Lounasaika on arkisin 10.30–14.00.
– Lounaalla on tarjolla pizzan ja kebabin lisäksi muun muassa wingsejä, erilaista kotiruokaa, kuten vaikka lasagnea, makaronilaatikkoa, kiusauksia, lihapullia, uunimakkaraa, Riikka luettelee.
– Meillä on yleensä yksi ruokavaihtoehto sekä jokin keitto. Lohikeitto on varmaan suosituin. Monipuolinen salaattipöytä ja ruokajuomat sisältyvät hintaan.
– Täällä ja torilla teemme myös suosittuja jättipizzoja, mitä ei muualta Raumalta saa. Niitä menee kivasti esimerkiksi erilaisiin illanistujaisiin, mainostaa Kenan.
– Meiltä saa myös hampurilaisia.
Karacat eivät ole vielä keksineet ravintoloilleen mitään slogania, mutta pienen pohdiskelun jälkeen Pohjanmaalta lähtöisin oleva Riikka tokaisee:
– Hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan!
– Tulkaahan maistamaan, komppaa Kenan.