Rau­mal­le au­kais­tiin tam­mi­kuun 7. päi­vä uu­si ruo­ka- ja lou­nas­paik­ka osoit­tee­seen Mon­nan­ka­tu 20. Paik­ka kan­taa ni­meä Ra­vin­to­la Ke­nan Star 2. Ra­vin­to­lan ta­ka­na on sama kak­sik­ko kuin to­rin var­rel­la ole­vas­sa Ra­vin­to­la Ke­nan Sta­ris­sa­kin, eli Ke­nan ja Riik­ka Ka­ra­ca.

– Meil­lä oli vii­me vuo­den lop­pu­syk­sys­tä Aki Ja­lo­sel­le jo­tain asi­aa. Hän pyy­si mei­dät tän­ne. Hän al­koi esi­tel­lä näi­tä ti­lo­ja ja eh­dot­ti nii­tä meil­le, Riik­ka ker­too.

Ti­lois­sa on toi­mi­nut en­nen muun mu­as­sa pu­be­ja ja sit­tem­min piz­ze­ria.

– Jo­ten tääl­lä oli kaik­ki ko­neet ja muut val­mii­na, ei­kä sen isom­pia re­mont­te­ja tar­vit­tu.

Nyt avat­tu ra­vin­to­la on to­rin paik­kaa isom­pi. Si­säl­lä on rei­lu kol­me­kym­men­tä asi­a­kas­paik­kaa ja ke­säi­sin on mah­dol­li­suus ruo­kail­la myös isol­la te­ras­sil­la.

Asi­ak­kail­ta on tul­lut po­si­tii­vis­ta pa­lau­tet­ta.

– On ol­tu mie­lis­sään, kun tän­ne­kin puo­lel­le kau­pun­kia tu­lee ruo­ka­paik­ko­ja, Riik­ka to­te­aa.

Eli alu­eel­la on kil­pai­lua, vaik­ka esi­mer­kik­si Mon­nan Gril­li on­kin lyö­nyt luu­kut kiin­ni.

Ka­ra­cat ovat kil­pai­luun kui­ten­kin tot­tu­neet, sil­lä to­rin ym­pä­ris­tös­sä, mis­sä siis si­jait­see en­sim­mäi­nen Ke­nan Star, ruo­ka­paik­ko­ja vas­ta riit­tää­kin.

– Rau­mal­la on tosi pal­jon lou­nas­paik­ko­ja ja piz­ze­ri­oi­ta, Ke­nan sa­noo.

– Kil­pai­lus­sa ei ihan pe­rus­lou­nas enää me­nes­ty, nä­kee Riik­ka.

Kil­pai­luun Ka­ra­cat vas­taa­vat hy­väl­lä ruo­al­la ja hy­vil­lä tar­jouk­sil­la. Nyt on esi­mer­kik­si nor­maa­lis­ti kym­pin mak­sa­va lou­nas ja kaik­ki nor­maa­li­ko­koi­set piz­zat ja ke­ba­bit tar­jouk­ses­sa 8,50 eu­roa. Lou­na­sai­ka on ar­ki­sin 10.30–14.00.

– Lou­naal­la on tar­jol­la piz­zan ja ke­ba­bin li­säk­si muun mu­as­sa wing­se­jä, eri­lais­ta ko­ti­ruo­kaa, ku­ten vaik­ka la­sag­nea, ma­ka­ro­ni­laa­tik­koa, kiu­sauk­sia, li­ha­pul­lia, uu­ni­mak­ka­raa, Riik­ka lu­et­te­lee.

– Meil­lä on yleen­sä yk­si ruo­ka­vaih­to­eh­to sekä jo­kin keit­to. Lo­hi­keit­to on var­maan suo­si­tuin. Mo­ni­puo­li­nen sa­laat­ti­pöy­tä ja ruo­ka­juo­mat si­säl­ty­vät hin­taan.

– Tääl­lä ja to­ril­la teem­me myös suo­sit­tu­ja jät­ti­piz­zo­ja, mitä ei muu­al­ta Rau­mal­ta saa. Nii­tä me­nee ki­vas­ti esi­mer­kik­si eri­lai­siin il­la­nis­tu­jai­siin, mai­nos­taa Ke­nan.

– Meil­tä saa myös ham­pu­ri­lai­sia.

Ka­ra­cat ei­vät ole vie­lä kek­si­neet ra­vin­to­loil­leen mi­tään slo­ga­nia, mut­ta pie­nen poh­dis­ke­lun jäl­keen Poh­jan­maal­ta läh­töi­sin ole­va Riik­ka to­kai­see:

– Hy­vää yri­te­tä­hän, mut­ta prii­maa pak­kaa tu­le­ma­han!

– Tul­kaa­han mais­ta­maan, komp­paa Ke­nan.