Ravintola Kalatorin keittiömestarille työ on elämäntapa
Ravintola Kalatorin keittiömestari Eero Viinikkala on ollut talossa jo lähes 21 vuotta. Hänen vastuullaan ovat muun muassa ruokalistojen suunnittelu, raaka-ainehankinnat, reseptiikka sekä omavalvontaan liittyvät tehtävät.
Viinikkalalle työ on elämäntapa, joka kulkee mukana myös vapaa-ajalla. Hän ammentaa inspiraatiota alan kirjallisuudesta, televisio-ohjelmista ja sosiaalisesta mediasta. Uusia ideoita herää lisäksi vierailemalla huippuravintoloissa esimerkiksi Helsingissä.
Kalatorin menu pidetään tarkoituksella sopivan suppeana, jotta raaka-aineet ovat aina tuoreita ja laadukkaita. Ravintola on yksi harvoista Raumalla, joissa ruokalista vaihtuu useita kertoja vuodessa.
-Vaihdamme listan noin kahden kuukauden välein. Vuodenaikojen vaihtelut tuovat mukanaan uudet raaka-aineet ja juuri se tekee työstä huomattavasti mielenkiintoisempaa. Haluamme totta kai myös kehittyä jatkuvasti, Viinikkala kertoo.
Uuden ruokalistan suunnittelu vaatii aikaa ja yhteistyötä.
-Sitä voi edeltää jopa puolen vuoden pohdinta, mutta lopullinen kokonaisuus syntyy yhdessä. On tärkeää, että koko henkilökunta – myös tarjoilijat – maistaa uudet annokset, antaa palautetta ja sisäistää asiat. Meillä ei vain tuoda ruokaa pöytään, vaan haluamme kertoa, mitä lautasella on ja miten viinit täydentävät kokonaisuuden.