Kun kou­lu­tus­ta kä­si­tel­lään me­di­as­sa, ot­si­koi­hin nou­see useim­mi­ten joku asia, joka on pie­les­sä. Voi­vat­ko nuo­ret ja nuo­ret ai­kui­set op­pi­lai­tok­sis­sa to­del­la niin huo­nos­ti?

Rau­ma­lai­nen op­pi­lai­tos­pas­to­ri Mil­la Vou­din­leh­to on vuo­sia teh­nyt työ­tä Rau­man Ly­se­os­sa, Win­no­vas­sa, OKL:ssä ja Sam­kis­sa. Hä­nen mu­kaan­sa opis­ke­li­jat voi ja­kaa kol­meen ryh­mään. Mo­nel­la me­nee tosi hy­vin, mo­nel­la myös ihan ok, mut­ta sit­ten on nii­tä, jot­ka ovat hu­kas­sa.

Rau­map­lus­san haas­tat­te­lus­sa Vou­din­leh­to pu­hui 1990-lu­vun la­man lap­sis­ta, joi­hin it­se­kin kuu­luu.

”Sil­loin mo­nel­la meni huo­nos­ti, mut­ta sii­tä ei pu­hut­tu. Nyt nuo­ret us­kal­ta­vat pu­hua avoi­mes­ti myös on­gel­mis­taan”, ver­taa Vou­din­leh­to.

Nyt ajan­koh­tai­sia ovat ko­ro­na-ajan jäl­ki­seu­rauk­set. Nii­den li­säk­si haas­tat­te­lus­sa pu­hu­taan muun mu­as­sa rip­pi­lei­rien suo­si­os­ta, nons­top-vih­ki­mi­sis­tä, ho­mo­lii­tois­ta ja so­das­ta Uk­rai­nas­sa.

Vou­din­leh­to ker­too myös va­paa-ajas­taan. Vaik­ka­pa sii­tä, mik­si hän me­tal­li­mu­sii­kin Tus­ka on pa­ras fes­ti­vaa­li – ja mikä ras­kaan roc­kin bän­deis­tä on hä­nen oma suo­sik­kin­sa.

Ris­to Lei­non ja Jan­ne Ran­ta­sen isän­nöi­mä Rau­map­lus-pu­he­oh­jel­ma löy­tyy Spo­ti­fy-pal­ve­lus­ta. Kuun­nel­ta­vis­sa ovat yhä myös Rau­map­lus-pod­cas­tin 26 ai­em­paa jak­soa.

Link­ki vii­kon jak­soon