Toi­mi­a­la­joh­ta­ja Soi­le Stran­der pe­rus­te­li Rau­map­lus­san haas­tat­te­lus­sa kou­lu­verk­ko­rat­kai­sua, joka Rau­man kau­pun­gin­val­tuus­to te­kee täl­lä tie­toa ju­han­nus­vii­kol­la. Kou­ru­jär­ven kou­lu on jo pää­tet­ty lo­pet­taa, nyt sul­ke­mi­nen odot­taa Kor­te­laa, Va­sa­rais­ta, Ko­dis­jo­kea ja Kaa­roa.

Sa­maan ai­kaan Rau­ma ra­ken­taa uu­sia kou­lu­ja. Nor­ta­mon pe­rus­kou­lu on osa val­mis­tu­vaa Ka­rin kam­pus­ta, Uo­ti­las­sa muu­ra­taan pe­rus­ki­vi täl­lä vii­kol­la ja Na­nun­kal­li­on suun­nit­te­lu on käyn­nis­sä.

– Jos­kus on vai­kea hah­mot­taa, et­tei kou­lu ole au­to­maat­ti­ses­ti on­ni ja au­tuus. Sil­lä täy­tyy ol­la myös ra­ken­teet, re­surs­sit ja op­pi­laat, sa­noi Stran­der.

Hä­nen mie­les­tään tyh­min­tä mitä voi teh­dä, oli­si mak­saa pit­kään mil­joo­nia eu­ro­ja kou­lu­jen väis­tö­ti­lois­ta. Nii­tä on nyt pa­rak­ki­kau­pal­la eri puo­lil­la Rau­maa.

Mitä to­den­nä­köi­ses­ti lo­pe­tet­ta­vien kou­lu­jen kiin­teis­töil­le ta­pah­tuu? Voi­daan­ko esi­mer­kik­si Kou­ru­jär­ven lii­kun­ta­sa­li säi­lyt­tää? Kun pal­jon toi­min­to­ja kes­ki­te­tään Ka­rin kam­puk­sel­le, riit­tä­vät­kö park­ki­pai­kat?

Muun mu­as­sa näis­tä ai­heis­ta toi­mit­ta­jat Ris­to Lei­no ja Jan­ne Ran­ta­nen Stran­de­ria tent­ta­si­vat Rau­map­lus-pod­cas­tin jak­sos­sa 28.

Rau­map­lus-pu­he­oh­jel­mat löy­ty­vät Spo­ti­fy-pal­ve­lus­ta.

Link­ki uu­teen jak­soon