STT

Pe­rus­suo­ma­lai­set il­moit­taa ni­men­neen­sä kaik­ki 20 eh­do­kas­taan eu­ro­vaa­lei­hin. Toi­nen kah­des­ta vii­mei­ses­tä pai­kas­ta va­rat­tiin ro­va­nie­me­läi­sel­le kan­sa­ne­dus­ta­ja Sara Sep­pä­sel­le.

Ku­ten en­na­kol­ta oli odo­tet­tu, is­tu­va eu­ro­par­la­men­taa­rik­ko Teu­vo Hak­ka­rai­nen ei pää­se ta­voit­te­le­maan jat­ko­kaut­ta. Va­ra­si­jal­ta par­la­ment­tiin nous­sut Pirk­ko Ruo­ho­nen-Ler­ner on sen si­jaan eh­dol­la jat­ka­maan.

Pe­rus­suo­ma­lai­set on aset­ta­nut eh­dol­le kaik­ki­aan yh­dek­sän is­tu­vaa kan­sa­ne­dus­ta­jaa. Kan­sa­ne­dus­ta­jis­ta eh­dol­la ovat Sep­pä­sen li­säk­si San­na An­ti­kai­nen, Kai­sa Ga­re­dew, Vil­helm Jun­ni­la, Ar­ja Ju­vo­nen, Ari Ko­po­nen, Mau­ri Pel­to­kan­gas, Mik­ko Pol­vi­nen ja Se­bas­ti­an Tynk­ky­nen. Li­säk­si eh­dol­le on ase­tet­tu en­ti­set kan­sa­ne­dus­ta­jat Mika Niik­ko ja Veik­ko Val­lin. Puo­lu­eel­la on ny­kyi­sin kak­si paik­kaa eu­ro­par­la­men­tis­sa, mut­ta puo­lu­een ta­voit­tee­na on val­la­ta vaa­leis­sa ai­na­kin yk­si paik­ka li­sää.