STT

Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti Ale­xan­der Stubb isän­nöi Kul­ta­ran­ta-kes­kus­te­lu­ja tä­nään ja huo­men­na Pre­si­den­tin­lin­nas­sa. Ul­ko- ja tur­val­li­suus­po­liit­ti­sen kes­kus­te­lu­ta­pah­tu­man ai­hee­na on Suo­mi ja Eu­roop­pa muut­tu­vas­sa maa­il­mas­sa.

Kul­ta­ran­ta-kes­kus­te­lut al­ka­vat tä­nään kan­sain­vä­li­sel­lä päi­väl­lä, jos­sa esil­lä ovat Eu­roo­pan tu­le­vai­suus ja sen roo­li glo­baa­lis­sa ge­o­po­li­tii­kas­sa. Oh­jel­mas­sa on kol­me pa­nee­li­kes­kus­te­lua. En­sim­mäi­ses­sä kes­kus­te­lus­sa Stubb ja Alan­ko­mai­den pre­si­dent­ti Mark Rut­te tar­kas­te­le­vat muun mu­as­sa glo­baa­le­ja ke­hi­tys­kul­ku­ja sekä Eu­roo­pan suun­taa Eu­ro­par­la­ment­ti­vaa­lien jäl­keen.

Päi­vän toi­ses­sa kes­kus­te­lus­sa ai­hee­na on Eu­roo­pan si­säi­nen dy­na­miik­ka. Kes­kus­te­li­joi­na ovat ul­ko­mi­nis­te­ri Eli­na Val­to­nen, Liet­tu­an ul­ko­mi­nis­te­ri Gab­rie­lius Lands­ber­gis ja Nor­jan ul­ko­mi­nis­te­ri Es­pen Barth Ei­de.

Päi­vän päät­tää kes­kus­te­lu Eu­roo­pan glo­baa­lis­ta roo­lis­ta. Kes­kus­te­le­mas­sa ovat Lat­vi­an ul­ko­mi­nis­te­ri Bai­ba Braze, Puo­lan ul­ko­mi­nis­te­ri Ra­dos­ław Si­kors­ki ja EU:n kan­sain­vä­li­sis­tä kump­pa­nuuk­sis­ta vas­taa­va ko­mis­saa­ri Jut­ta Ur­pi­lai­nen.

Yle näyt­tää kes­kus­te­lut suo­ras­sa eri­kois­lä­he­tyk­ses­sä kel­lo 13.15 al­ka­en. Lä­he­tys­tä voi seu­ra­ta Yle TV1:ssä, Yle Aree­nas­sa ja Yle.fi:ssä. Yle näyt­tää myös ai­em­min päi­väl­lä suo­ra­na Kul­ta­ran­ta-kes­kus­te­lu­jen me­di­a­ta­paa­mi­sen Yle Aree­nas­sa sekä Yle.fi:ssä kel­lo 12.15 al­ka­en.