”Taistelemme tuulimyllyjä vastaan”
Amado porskuttaa eteenpäin omalla polullaan ketjuun kuulumattomana hotellina ja ravintolana.
Amado tunnetaan porilaisten keskuudessa hyvänä ruokaravintolana, jonne tullaan nauttimaan herkullisia pihviannoksia.
– Porilaiset toteavat usein, että onko täällä hotellikin, kun taas hotellivieraat kokevat sen toisinpäin, Amadon toimitusjohtaja Minna Koivunen hymyilee.
Nykypäivänä ketjuun kuulumaton hotelli on harvinaisuus. Amado saa kantaa ylpeänä yksityisen hotelliravintolan viittaa.
– Olemme alusta asti taistelleet tuulimyllyjä vastaan, Koivunen toteaa.
Koivuselle tuli juuri kymmenen vuotta täyteen yrittäjänä Hotelli&Ravintola Amadossa miehensä Janne Koivusen kanssa. He ovat nähneet koronavuosien tuomat vaikeudet hotelli- ja ravintoalalla, mutta eteenpäin on menty, vaikka ajat ovat olleet haastavia.
– Sitä aikaa ei halua edes muistella. Moni työntekijä vaihtoi silloin alaa epävarmuuden vuoksi, mutta nyt alalla on hyvä tilanne, hän pohtii.
Amado sai lisää majoitustilaa vuonna 2024, kun se laajensi hotellipalveluita tien toiselle puolella olevaan City-hotelliin. Nyt huoneita on Amadon puolella 47 ja City-hotellissa 69.
– Silloin, kun on ruuhkaa, järjestämme City-hotellin puolella oman aamiaisen. Muina aikoina aamiainen tarjoillaan Amadon puolella, Koivunen kertoo.
Koivuset aloittivat huoneiden remontoinnin heti, kun hyppäsivät hotellin puikkoihin. Hotellihuoneet ovat moderneja ja niistä löytyy kaikki tämän päivän mukavuudet.
– Etenemme remontissa kaksi huonetta kerrallaan, koska olemme pieni hotelli, Koivunen kertoo.
Hän kokee, että Porin tapahtumilla on tärkeä rooli paikallisille yrityksille.
– Kyllä se vaatii aina jonkun tapahtuman, että ihmiset lähtevät liikkeelle. Talviklassikko veti talon täyteen, jopa raumalaiset yöpyivät täällä, hän naurahtaa.
Suomiareenan ja Pori Jazzien erottamisella toisistaan hän ei koe olleen suurtakaan merkitystä heidän toiminnalleen.
– Paikalliset ravintolat ovat kiitelleet, ettei ruuhka keskity vain yhdelle viikolle. Meillä on tasaisesti asiakkaita molemmissa tapahtumissa. Jazzien pääviikonloppu on se kiireisin, Koivunen pohtii.
Koivunen pitää tärkeänä, että yrittäjyyttä nostetaan esille jazzviikolla järjestettävässä Yritysfoorumissa.
– Haluamme olla edistämässä Porin roolia tapahtumakaupunkina. Toivotaan tapahtumalle jatkuvuutta, hän sanoo.
Koivunen on valmistumassa pian johtamisen ja tietotekniikan diplomi-insinööriksi pääaineenaan tuotantotalous.
– Opiskelujen myötä pysyn kartalla, mitä tänä päivänä liittyy johtamiseen. Pyrin olemaan inhimillinen johtaja, hän hymyilee.