Rau­man Ka­rin Kam­puk­sen keit­ti­ös­sä val­mis­te­taan ruu­at Hj. Nor­ta­mon, Rau­man­me­ren ja Nau­lan kou­lu­jen op­pi­lail­le ja Ly­se­on lu­ki­on opis­ke­li­joil­le.

– Pal­ve­lut ovat pyö­ri­neet täy­sil­lä pari viik­koa ja aloi­tus­kan­keut­ta on vie­lä osin näh­tä­vis­sä. Kam­puk­sen ti­lo­jen siis­teys on pu­hu­tut­ta­nut, ja kou­lu­ruu­as­ta on tul­lut pa­lau­tet­ta niin puo­les­ta kuin vas­taan. Tämä on ym­mär­ret­tä­vää, sil­lä uu­del­la toi­mi­jal­la on uu­det re­sep­tit ja eri­lai­nen toi­min­ta­mal­li. Niin ISS kuin kau­pun­ki seu­raa­vat pro­ses­sien toi­mi­vuut­ta nyt tar­kas­ti ja li­sä­var­mis­tuk­sia teh­dään, jot­ta kaik­ki saa­daan toi­mi­maan tar­koi­te­tul­la ta­val­la ja mah­dol­li­sim­man no­pe­as­ti, Rau­man kau­pun­gin vt. pal­ve­lu­joh­ta­ja Rami Il­ta­nen ker­too.

Ar­vi­oi­den mu­kaan yh­teen­sä noin 2000 hen­keä joko opis­ke­lee, työs­ken­te­lee tai vie­rai­lee Ka­rin kam­puk­sel­la joka ar­ki­päi­vä. Sii­vot­ta­via ne­li­öi­tä on yli 20 000.

Ka­rin kam­puk­sen ate­ria- ja sii­vous­pal­ve­lu­jen tuot­ta­ja­na on syys­kau­del­la aloit­ta­nut ISS Pal­ve­lut. Pal­ve­lun­tuot­ta­ja va­lit­tiin syk­syl­lä 2023 kil­pai­lu­tuk­sel­la kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen mää­rit­te­le­mien kri­tee­rien mu­kai­ses­ti.

– Pa­lau­tet­ta on saa­tu Kam­puk­sen hen­ki­lö­kun­nan jä­se­nil­tä niin ruo­kai­lun kuin sii­vouk­sen osal­ta. Ko­ke­muk­se­na on ol­lut, et­tä ruu­an laa­dus­sa ja mauk­kau­des­sa on toi­vo­mi­sen va­raa, mut­ta ruu­as­ta on myös pi­det­ty. Sii­vouk­sen ta­soon on kiin­ni­tet­ty huo­mi­o­ta ja odo­te­taan te­hok­kaam­paa toi­min­taa, Hj. Nor­ta­mon kou­lun apu­lais­reh­to­ri Jan­ne Mal­me­lin to­te­aa.

ISS:n alu­e­pääl­lik­kö Mar­jaa­na El­ki­ön mu­kaan ruo­ka­lis­tal­la huo­mi­oi­daan val­ta­kun­nal­lis­ten ra­vit­se­mus­suo­si­tus­ten li­säk­si ruu­an mauk­kaus, mo­ni­puo­li­suus ja kes­tä­vä ke­hi­tys. ISS seu­raa ruu­an mais­tu­vuut­ta muun mu­as­sa ruo­ka­hä­vi­kin sekä op­pi­las­pa­laut­teen kaut­ta. Kou­lu­ruo­kai­lua on tar­koi­tus ke­hit­tää jat­kos­sa yh­des­sä kou­lu­jen edus­ta­jien kans­sa.

Syk­syl­lä ISS:llä on toi­vee­na ta­va­ta huol­ta­jia kou­lu­jen van­hem­pai­nil­lois­sa. Kam­puk­sen ate­ri­a­tuo­tan­non pii­ris­sä ole­vien op­pi­lai­den huol­ta­jil­le ja lu­ki­on opis­ke­li­joil­le on lä­he­tet­ty li­säk­si Wil­ma-tie­dot­teet, jois­ta löy­tyy link­ki pa­lau­te­ky­se­lyyn. Ky­se­lyn kaut­ta voi lä­het­tää pa­lau­tet­ta ja toi­vei­ta ni­met­tö­mä­nä suo­raan ISS:lle.

– Kou­lu­ruo­ka on asia, joka ja­kaa mie­li­pi­tei­tä, sil­lä eri­tyi­ses­ti ma­ku­ky­sy­myk­set ovat hy­vin yk­si­löl­li­siä ja osin myös pai­kal­li­sia. Pi­ka­pa­laut­teen an­ta­mi­sek­si kou­luis­sa on hy­my­naa­ma-mit­ta­ri ja tar­kem­paa pa­lau­tet­ta ke­rääm­me par­hail­laan Wil­man kaut­ta lä­he­te­tyn ky­se­lyn avul­la, mis­sä voi esi­mer­kik­si eh­dot­taa omia lem­pi­ruo­ki­aan. Vas­ti­kään avau­tu­nees­sa op­pi­las­ra­vin­to­la Ne­ros­sa kou­lu­ruo­kaa pää­see mais­ta­maan myös it­se, sil­lä ra­vin­to­la on kai­kil­le avoin, El­kiö sa­noo.