Buutsit kattoon Yrittäjän päivänä
Nakkilan Verstas täyttyy syyskuussa buutseista ja stetsoneista, kun Yrittäjän päivää vietetään sadonkorjuuteemaisilla bileillä.
Petra Söder
Yrittäjän Päivä starttaa perinteisesti Satakunnan Yrittäjien järjestämällä aamubrunssilla ravintola Mekanissa Porissa 5. syyskuuta kello 7.30. Paikalla on omistajanvaihdosneuvoja Jarkko Koskinen ja yhteistyökumppani Finnvera puhumassa omistajanvaihdoksesta ja yrityskaupoista.
– Aamubrunssi on ollut niin kauan kuin minäkin talossa eli varmaan ainakin 16 vuotta ja sen suosio on edelleen kova. Parhaimmillaan brunssillamme on ollut sata osallistujaa, Satakunnan Yrittäjien tapahtumakoordinaattori Nina Huhtamäki kertoo.
Illalla Nakkilan Verstaalla järjestetään kello 17 ylimääräinen kokous, jossa valitaan uusi Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja. Tämän jälkeen päästään heittämään vapaalle, kun Sadonkorjuubileet pärähtävät käyntiin kello 19.
– Halusimme tänä vuonna rennot matalankynnyksen yrittäjäbileet, joissa ei pönötetä puku päällä. Juhliin voi pukeutua teeman mukaisesti ja parhaiten pukeutunut palkitaan Pori Jazz -lipuilla, Huhtamäki kertoo.
Nakkilan Verstas valikoitui juhlapaikaksi sen persoonallisuuden ja toimivuuden vuoksi. Huhtamäki koki myös, että on tärkeää tukea paikallisia yrittäjiä.
– Minulla oli heti tämä paikka mielessä, kun aloimme suunnitella juhlia. Valintakriteereinä olivat luotettava toimija, hyvä palvelu ja ruoka, Huhtamäki kertoo tyytyväisenä.
– On hienoa ja tärkeää saada juhlat tänne. Se on meidän etumme, että olemme keskittyneet juhlien ja tapahtumien järjestämiseen, Nakkilan Verstaan yrittäjä Harri Höglund toteaa.
Verstaan baari on koko illan auki ja palvelee janoista juhlakansaa. Juhliin on suunnitteilla myös Yrittäjän päivän nimikkodrinkki, Harri Höglund ja Nina Huhtamäki kertovat.
Jokainen yksityiskohta juhlapaikassa on tarkkaan harkittu. Verstaan Konehalli on somistettu teemaan sopivaksi maalaishenkeen ja löytyy sieltä vankilasellikin. Verstaan vaikuttavan sisustuksen on suunnitellut ja toteuttanut Höglund itse.
– Me haluamme yllättää ja ylittää odotukset täällä Verstaalla, Höglund hymyilee.
Ruoka juhliin tulee Verstaalta kauden kasviksista ja lähialueen antimista. Tarjolla on myös kokonaisena palvattua possua ja Höglundin savustamaa lohta.
– Teemme ruokaa suurella sydämellä. Kaikki valmistetaan alusta asti itse lähialueen tuottajilta hankituista raaka-aineista, Höglund kertoo.
Kaksikko toivoisi juhlien herättävän kiinnostusta ympäri maakuntaa. Bussikuljetukset juhliin järjestetään neljää eri reittiä Satakunnasta.
– Juhliin tuleminen ei pitäisi olla nyt kuljetuksestakaan kiinni, Huhtamäki hymyilee.
Illan ohjelmassa on Marko Vainion glamouria tihkuva Divet Show, jossa eri hahmot muuttuvat vauhdikkaasti. Juhlien musiikista vastaa energiaa nostattava bilebändi Gepardi Party Band ja DJ. Tapahtuman juontaa Kaisa Löfgren.
– Sekä aamubrunssi että illan sadonkorjuubileet on tarkoitettu Satakunnan Yrittäjien jäsenille aveceineen, myös yhteistyökumppanit ovat tervetulleita tapahtumaan, Huhtamäki kertoo.
Liput iltabileisiin myydään ennakkoon ja paikalle mahtuu juhlimaan maksimissaan 150 henkilöä, joten nopeat syövät hitaat. Lipun hintaan sisältyy tervetuliaismalja, maittava sadonkorjuubuffet sekä huikea illan ohjelma bussikuljetuksineen.
– Nämä tapahtumat ovat yrittäjille ja kumppaneillemme loistava mahdollisuus rentoutua, tutustua toisiinsa ja verkostoitua. Toivotaan, että tapahtuma loppuunmyydään ja ihmiset heittäytyisivät mukaan teemaan, kaksikko toivoo.