Maa­rit Kaut­to

Pe­rin­teis­tä Pint­xo­viik­koa vie­tet­tiin Po­ris­sa jäl­leen 11.–15. elo­kuu­ta. Täl­lä ker­taa her­kul­li­sia na­pos­tel­ta­via tar­jo­si kaik­ki­aan 18 po­ri­lais­ta ra­vin­to­laa.

Tuo­ma­rei­na toi­mi­vat pint­xo­kil­pai­lun ”isä” Tou­ko Se­tä­lä sekä An­na Si­vu­la, joka työs­ken­te­lee Tu­run yli­o­pis­ton mai­se­ma- ja kult­tuu­ri­pe­rin­nön tut­ki­muk­sen pro­fes­so­ri­na Po­rin yli­o­pis­to­kes­kuk­ses­sa ja on in­nos­tu­nut ruo­ka­har­ras­ta­ja sekä pint­xo­kier­tä­jä.

Tuo­ma­ris­to nos­ti ki­san yk­kö­sek­si Vin­ko Bar Po­rin an­nok­sen, jota se ku­vai­li kau­niin nä­köi­sek­si ja pi­kan­tin tu­li­sek­si.

– Miel­lyt­tä­vän so­pi­va tu­li­suus tuli syö­jäl­le iloi­se­na yl­lä­tyk­se­nä. Ker­ras­saan hie­no an­nos!, Tou­ko Se­tä­lä to­te­si.

Toi­sek­si si­joit­tui Ra­vin­to­la Ro­yal Mus­tang, jon­ka pint­xon juu­ri lei­kat­tu tuo­re si­pu­li toi ma­ku­na eri­no­mai­sen li­sän kik­her­nei­siin. Myös tätä an­nos­ta tuo­ma­rit ku­vai­li­vat kau­niik­si. Kol­man­nek­si yl­si Yr­jön­ka­tu 10:n pint­xo, jos­sa lei­pä oli paah­det­tu her­kul­li­ses­ti ja oli jopa hie­man ma­ke­aa. Tuo­ma­rien mie­les­tä tämä loi eri­no­mai­sen yh­dis­tel­män pu­na­juu­ren ja vuo­hen­juus­tok­ree­min kans­sa.

Pint­xo­ki­sas­sa myös ylei­sö saa ää­nes­tää suo­sik­ke­jaan. Täl­lä ker­taa ylei­sö­ää­nes­tyk­sen voit­ti Ka­le­vi Bar & Kitc­hen, toi­sek­si si­joit­tui Steak & Whis­key Hou­se Gal­le ja kol­man­nek­si Ama­ril­lo.

Vin­ko Bar Po­ris­sa pint­xo­vii­kon voit­to otet­tiin iloi­si­na vas­taan.

– On­han se hie­noa kuul­la, et­tä tuo­ma­ris­to oli sa­moil­la lin­joil­la mei­dän kans­sam­me. Pi­dim­me it­se­kin tä­män ker­tais­ta an­nos­tam­me kau­nii­na ja mie­les­täm­me on­nis­tuim­me saa­maan ma­kuun ki­vas­ti tu­lis­ta ele­ment­tiä eli ei lii­kaa, vaan juu­ri so­pi­vas­ti, Beer Hun­ter’s -pa­ni­mo­ra­vin­to­lan ra­vin­to­la­pääl­lik­kö Mil­la Har­ju iloit­si.

Vii­ni- ja cock­tail­baa­ri Vin­ko Bar Pori ja Beer Hun­ter’s ovat osa Tuh­ka­sen per­hey­ri­tys­tä. Vin­koa luot­saa ai­em­min Beer Hun­ter’sis­sa työs­ken­nel­lyt Aa­da Aal­to­nen.

Voit­toi­san pint­xon Aa­da ja Mil­la ke­hit­te­li­vät yh­des­sä.

– Ha­lu­sim­me luo­da bur­ri­to­poh­jai­sen an­nok­sen, jo­hon pi­kant­tia tu­li­suut­ta toi ja­la­pe­no­murs­ka. Käy­täm­me coc­tai­leis­sam­me ja­la­pe­no­lien­tä, jon­ka val­mis­tuk­ses­sa syn­tyy ja­la­pe­no­murs­kaa. Murs­ka sopi hie­nos­ti jat­ko­ja­los­tet­ta­vak­si tä­hän pint­xo­an­nok­seen, Mil­la Har­ju to­te­si.